AVALUACIÓ

Per a avaluar el PechaKucha ací teniu una rúbrica realitzada amb CoRubrics. La utilitat d'aquesta rúbrica és poder valorar individualment el PechaKucha individualment.



CRITERIS:
Els criteris de valoració són els 5 següents:
  • Qualitat educativa, coherència i originalitat.
  • Adequació al format i temporalització.
  • Exposició visual i oral. Qualitat de la imatge i àudio.
  • Incrustació al blog i destacament front a altres vídeos.
  • Utilització del material Creative Commons.

PONDERACIÓ:
La ponderació es realitza de la següent manera:
  • Exposició visual i oral. Qualitat de la imatge i àudio. 30% de la nota total
Es considera que la dificultat reial de l'exercici està en crear un document audiovisual de qualitat demostrant el domini de diferents eines informàtiques.
  • Qualitat educativa, coherència i originalitat - 25% de la nota total.
Al ser un document educatiu, es considera molt important que siga de qualitat i coherent amb la unitat didàctica escollida, però es un aspecte que es dona per fet. Per això li se dona una part important de la nota final sense ser l'aspecte de més pes.
  • Adequació al format i temporalització - 25% de la nota total.
A l'exercici es demanen unes pautes mínimes exigibles, entre les que està la temporalització, el nombre de 20 diapositives, títol, índex, autor, logo UMH, assignatura i logo llicencia creative commons... Al ser una exigencia entenc que ha de cumplir-se i el seu pes a la nota final deu ser alt.
  • Incrustació al blog i destacament front a altres vídeos. - 10% de la nota total.
A aquest punt es valorarà la incrustació correcta del vídeo al blog i a youtube. Considere que és un aspecte relativament senzill i per tant li done poc pes a la nota final.
  • Utilització del material Creative Commons. - 10% de la nota total.
Totes les imatges que s'utilitzen al PechaKucha, han de ser lliures de drets d'autor i per tant deuen de ser pròpies o tindre el segell Creative Commons. A més, hem de nomenar tant l'autor, com, la font web d'on ho hem tret. És un punt important però senzill i per tant li se dona poc pes de la nota final.


VALORACIÓ:
La valoració es fa en quatre nivells, sent 4 la puntuació màxima i 1 la puntuació del nivell més baix. A continuació, podeu veure la descripció de com s'avalua cada nivell de l'escala en cada criteri de valoració. El percentatge està calculat sobre una valoració de 10 punts de nota màxima final segons el nivell obtingut en la rúbrica.

Exposició visual i oral. Qualitat de la imatge i àudio. 
El pes total d'aquest criteri és del 30% de la nota total, es dir 3 punts sobre 10. 
Expert (30%): 3 punts. 
Avançat (20%): 2 punts. 
Aprenent (15%): 1,5 punts. 
Novell (5%): 0,5 punts. 

Qualitat educativa, coherència i originalitat.
El pes total d'aquest criteri és del 25% de la nota total, es dir 2,5 punts sobre 10. 
Expert (25%): 2,5 punts. 
Avançat 20%: 2 punts. 
Aprenent (10%): 1 punt. 
Novell (5%): 0,5 punts. 

Adequació al format i temporalització.
El pes total d'aquest criteri és del 25% de la nota total, es dir 2,5 punts sobre 10. 
Expert (25%): 2,5 punts. 
Avançat 20%: 2 punts. 
Aprenent (10%): 1 punt. 
Novell (5%): 0,5 punts. 

Incrustació al blog i destacament front a altres vídeos.
El pes total d'aquest criteri és del 10% de la nota total, és a dir 1 punt sobre 10. 
Expert (10%): 1 punt. 
Avançat (7.5%): 0,75 punts. 
Aprenent (5%): 0,5 punts. 
Novell (0%): 0 punts.

Utilització del material Creative Commons.
El pes total d'aquest criteri és del 10% de la nota total, és a dir 1 punt sobre 10. 
Expert (10%): 1 punt. 
Avançat (7.5%): 0,75 punts. 
Aprenent (5%): 0,5 punts. 
Novell (0%): 0 punts.

La nota final es calcularà sumant els punts resultants de cada nivell aconseguit en cadascun dels criteris de valoració i es considerarà APTE a partir de 5 punts.
A continuació podreu trobar el formulari Google per poder valorar el vídeotutorial segons els criteris descrits anteriorment.


No hay comentarios:

Publicar un comentario